06 41638814 also in English info@eftamsterdam.nl

Ik ben geen voorstander om systematisch alle overtuigingen, pijn uit het verleden, conditioneringen op te ruimen.

In EFT-land wordt vaak gesproken over de Personal-Peace-Procedure. Je maakt een lijst van meer dan 50 negatieve gebeurtenissen. En deze ga je dan allemaal aanpakken.

Bij Human Design wordt er gesproken over deconditioneren. In je HD-chart heb je open poorten en open centra, dit zijn de thema’s waar je het meest beïnvloed wordt door je mind. Waar je beïnvloed wordt door je mind maak je niet de keuzes die bij jou passen.

Public approval concept with character Free Vector

 

Bijvoorbeeld als je een open hart-centrum hebt, dan ben je niet gedesigned om jezelf te bewijzen. Als je geconditioneerd bent om je waarde te halen uit wat je doet dan kan je geneigd zijn om jezelf wel te gaan bewijzen. Je denkt dat als je op Tony Robbins lijkt dat je dan goed bezig bent. Dat wil niet zeggen dat je je niet positief mag laten beinvloeden door Tony Robbins, als je je eigenwaarde er maar niet aan ophangt.

Bij een open hart of wil-centrum heb je de potentie om wijs te worden over het thema eigenwaarde: er is niets dat we kunnen doen om onze waarde te verhogen of onze waarde te verminderen.

Het is niet voor niets dat mijn praktijk EigenWaarde Counselling heet 😉

Hoe ik het wel zie:
Alles wat je NU tegen komt kan je gebruiken voor groei, voor opruimen of voor deconditioneren. Ik ga hierbij uit van het ijsberg-model. Wat je nu ziet ligt zichtbaar boven het water. Dat wat naar de oppervlakte is gekomen is werkbaar materiaal, klaar en veilig(!) om naar te gaan kijken en aanpakken. Je kan de wortel opsporen waar dit vandaan komt. Meestal is het een combinatie van een gebeurtenis en de conclusie over die gebeurtenis. Dit is dan de overtuiging geworden die je onbewust bent gaan herhalen.

Ijsberg, Bovenstaand, Water, Wit, Koud, Ijs, Blauw

Bij EFT gaat het dus om concrete situaties, waar je NU nog last van hebt en bij Human Design gaat het om je overtuigingen vanuit je geconditioneerde mind.

Mooie combi! Maar het blijft oppassen geblazen, want waarom moet je NU iets opruimen? Komt dit vanuit je verlangen om verder te groeien of komt dit vanuit je angst-ego- denken: Als ik dit doe dan wordt ik een beter mens. Als je merkt dat je jezelf aan het bewijzen bent, dan komt het vanuit je mind.

Wijsheid is hier nodig, en het mooie is dat in je Human Design chart staat hoe je tot deze wijsheid kan komen. 

Cleaning service and housekeeping Free Vector