06 41638814 also in English info@eftamsterdam.nl

Je doet iets heel graag en je wil daarmee naar buiten, je wil je talent delen, je wil met je talent anderen helpen, inspireren, motiveren, je hebt iets te geven maarrrrr….. je DURFT NIET. Ai, pijnlijk!!! Het kiezen om het niet te doen doet je zoveel pijn, elke dag opnieuw voel je deze pijn en draag je met je mee. Je verzint smoesjes om de pijn niet te hoeven voelen, van ach wie zit er op mij te wachten, misschien heb ik niets te geven. Ik hou niet van drukte…
Je zegt van alles tegen jezelf om jezelf ervan te overtuigen om deze stap niet te hoeven te zetten. En op een gegeven moment ga je al die leugens geloven. Maar dan na een tijd, wordt de pijn om het niet te doen zo groot, dat de pijn veel groter wordt dan de angst. Je ziel roept, doe het, doe het alsjeblieft! En dan doet je het, je gaat ervoor!

Het is eng, het is spannend, maar ook zooooooo leuk, je ziel jubelt, je volgt je roeping, en het is een stap. Weer een stap dichter bij wie jij werkelijk bent. En vandaaruit ga je verder. En dan maakt het niet meer uit of je faalt of niet faalt, want je kan niet meer falen als je op jouw pad zit.

Alles is goed, als jij maar jouw pad blijft lopen. Het hoeven niet per se grote stappen te zijn, het kunnen ook hele kleine stapjes zijn, bv weer in die auto instappen, jouw vriend vertellen wat je niet durft, hulp vragen, een andere hobby zoeken. Wat het ook is, het is altijd een stap dichter naar jezelf, iets wat bij jou hoort.

Laat het niet liggen, doe het, durf het! Het gaat erom dat je het doet en niet dat je het pas doet als je je zekerder voelt, want dat gaat ‘m niet worden. Bij elke nieuwe stap hoort nu eenmaal wat onzekerheid, en daar is niets mis mee.

EigenWijsje: Ik durf het, ook al voel ik mij verlegen!