06 41638814 also in English info@eftamsterdam.nl

Gary is een jongen van 34 jaar, hij had enorm veel liefdesverdriet en kon zijn ex maar niet uit zijn hoofd zetten. In zijn gedachten doorliep hij al zijn herinneringen voor de zoveelste keer. Wat had hij over het hoofd gezien, wat had hij fout gedaan, wat waren de ‘signs’, en hoe kwam het dat hij ze niet had gezien? Hij kon er ’s nachts niet van slapen, alles maalde en maalde, als al zijn herinneringen koffiebonen waren geweest had hij inmiddels bergen koffie gemalen!

Gary kwam bij mij omdat hij op het werk niet meer goed functioneerde, hij werd vergeetachtig en zelfs wat narrig. Hij was zichzelf niet meer, vond hij. Hij was ook bang dat hij nooit meer een relatie aan zou durven gaan.

Als eerste vroeg ik hem hoe een toekomstige ideale relatie eruit zou zien. En vervolgens vroeg ik hem, hoe hij zichzelf als persoon naast die toekomstige ideale partner zag. Hoe ziet die Gary er dan uit? Wat doet hij, hoe denkt hij, wat voor een persoon is die Gary?

En dit is stap nr. 1 van het loslaat-proces van het ebook: Hoe laat je los? Eerst zien waar je naar toe wilt gaan, wie wil je zijn? Heb je er een helder beeld bij?

Vervolgens hebben we al de andere loslaat-stappen doorlopen. Bij Gary kwam ook zijn jeugd naar boven, als klein jochie waren zijn ouders gescheiden en de relatiebreuk van nu voelde exact hetzelfde als toen hij 6 jaar was en zijn moeder hem verliet om samen met zijn zusje ergens anders te gaan wonen.

In de sessies hebben we al het oude zeer opgeruimd, zijn patronen ontrafeld. Gary kwam erachter dat hij dacht dat de scheiding deels zijn schuld was. Hierdoor had hij zich als 6 jarige(!) voorgenomen om nog meer oplettend en dienstbaar naar de ander te zijn, zodat hij nooit meer de schuld zou voelen als er iets fout zou gaan. Gary ging het please-gedrag ontwikkelen en vervolgens ging hij zich hiermee identificeren: Ik ben goed, als ik een ander help. Dit gaf Gary het gevoel van zekerheid, hierdoor kon hij (in zijn hoofd en perceptie) niets meer fout doen. (Dit was een van de redenen dat hij een belangrijke scheur in de relatie over het hoofd had gezien)

Door verder op Gary in te zoomen deed dit please-gedrag eigenlijk vreemd aan. Gary kwam heel spontaan over en het leek alsof dit please-gedrag dat spontane deel van hem onderdrukte.

Na 4 sessies was het oud zeer opgeruimd en de 5de sessie besteedde we helemaal aan het bespreken van de persoon die hij wilde zijn, en hoe hij daar nu al concrete stappen voor kon zetten. Zo besloot hij om zich op te geven voor dansles, want dat was wat hij altijd al wilde, maar zijn vorige partner wilde dit niet. En omdat Gary een pleaser was, drukte hij dit verlangen (onbewust) weg.

Onlangs zag ik Gary terug, met een big smile. Op dansles had hij een nieuwe partner ontmoet, iemand waarbij Gary helemaal zichzelf kon zijn. Zijn spontane deel had eindelijk een plek gekregen in deze nieuwe relatie.

Als Gary in zijn oude patroon was blijven hangen, had hij deze stap nooit genomen om naar dansles te gaan. Door deze nieuwe (dans)stap te nemen kon hij het oude patroon doorbreken. En hierdoor kwamen ook weer andere mensen op zijn pad, mensen die beter bij deze versie van Gary pasten.

Zit jij ook met iets wat maar door je hoofd blijft malen en je weerhoudt om het leven te leiden wat je graag zou willen? En wil je net als Gary jouw patroon doorbreken? Neem vrijblijvend contact met mij op en we bespreken wat jouw eerste stap nu zou kunnen zijn.

Download hier het ebook: Hoe laat je los: loslaten in 10 stappen