06 41638814 also in English info@eftamsterdam.nl

Is EFT zweverig?

NEE, EFT is echt niet zweverig, je kan het natuurlijk wel zweverig maken, maar dan is dat meer de mens daarachter. Je kan er allemaal tierelantijntjes en theorieën aan vastplakken, maar het is zoals het is. EFT is een techniek dat gebruik maakt van meridianen, net zoals de acupunctuur, een hele oude Chinese geneeswijze. Dat wij dit (nog) niet helemaal begrijpen, wil niet zeggen dat het woowoo is. Dit wil alleen maar zeggen dat we nog niet alles weten hoe ons brein en lichaam precies samen werken.Iedereen die mij kent, weet dat ik zelf behoorlijk nuchter en van de feiten ben. Oké, ik heb ook eens een zweverig uitstapje gemaakt, maar net zoals de zwaartekracht ben ik weer netjes op aarde geland met 2 benen stevig op de grond.

Is het placebo?

Weet ik niet, ik denk van niet, maar 100% zeker weten doe ik dit natuurlijk nooit, maar stel dat het placebo is, het werkt wel! Er zijn mensen bezig om EFT wetenschappelijk te bewijzen. Maar wetenschap en de psyche is niet echt concreet meetbaar. Het leven is een proces, en iedereen gaat op eigen tijd en eigen wijze zijn processen door.

Hoe werkt EFT volgens mij?

EFT helpt je om al je indrukken: prikkels en gedachten die gepaard gaan met emoties te verwerken. Dus alles wat tot ons komt waar we een emotie aan vastplakken, dus ook de leuke dingen! Vergelijk het met voedsel. Wij kiezen het voedsel wat wij innemen, en ons lichaam verwerkt ons voedsel. Dus met EFT helpen we ons lichaam de emoties te verwerken. We helpen ons lichaam letterlijk een handje mee ?

Hebben we altijd EFT nodig?

Nee hoor, als je ‘gewoon’ accepteert wat er is dan verwerkt je lichaam het ook gewoon. Dus als je een moeilijke situatie meemaakt of moeilijke gevoelens en gedachten hebt en ze er helemaal laat zijn, dan heb je niets nodig, dus ook geen EFT.

Voordeel van EFT

Het mooiste van EFT vind ik dat

  1. je het zelf thuis kan toepassen, zonder hulp van een ander
  2. wat je voelt en ervaart hoef je niet te begrijpen. (dit is een enorme vrijheid)
  3. en ik vind het gewoon leuk

Als ik EFT wil ervaren, waar kan ik dan het beste beginnen?

Dit hangt af van waar je nu bent. Daarmee bedoel ik hoe je je nu voelt. Als het nu niet echt goed met je gaat raad ik je eerst aan om een EFT sessie te boeken, maar als het wel oké met je gaat dan kan je mijn online training in eigen tijd en tempo doen: EFT thuis toepassen