06 41638814 also in English info@eftamsterdam.nl

Wil jij gelukkig worden? Maar lukt het je maar niet. En heb je het gevoel dat iedereen om je heen het beter lijkt te hebben dan jij? De plaatjes, advertenties op facebook, in de tijdschriften etc, dat is wat jij ook wilt! Er zijn altijd mensen die verlichter, succesvoller, beter zijn dan jij. Wat je ook doet, het lukt je niet om ego-loos, 24-7, gelukkig door het leven te gaan. Je ego blijft je trouwer dan wie dan ook. Je hebt al heel veel geprobeerd, je hebt zelfhulp-boeken gelezen, mindfull en geluks-cursussen gedaan etc etc. Maar alles helpt maar voor eventjes en als je even niet oplet, ben je zo weer terug bij af.

En nu wil je natuurlijk dat ik jou hiervoor de oplossing biedt. Dat ik zeg, kom maar bij mij en alles wordt weer goed. Eerlijk gezegd, ik wou dat ik dat kon, maar dé oplossing, bestaat niet. Wel als je een eenmalige rottige situatie mee hebt gemaakt, of last hebt van vliegangst of andere “eenvoudige” angsten. Dan kan ik oprecht zeggen, kom maar bij mij en ik help je hiervan af.

Bij de overige problemen kan ik je wel helpen om met de situatie leren om te gaan, om je handvatten aan te reiken, die jij nog niet kende, om je inzicht te geven, om oude emoties te verwerken. En om oude patronen vanaf de wortel op te ruimen. Waardoor er ruimte onstaat voor een andere kijk en andere keuzes. Maar de stappen moet jij zelf nemen. Ik kan jou hier geen stappenplan voor geven, hoe graag ik dit ook zou willen. Het leven is een oneindige leerschool, we hebben soms even vakantie, maar zullen altijd tegen dingen aan blijven lopen.

Alles is een leer en groei-proces. Het is niet zo dat we na het oplossen van één probleem voor altijd vrij zullen zijn van problemen. Het wordt tijd dat we het leven accepteren zoals het tot ons komt. Het wordt tijd dat we leren van de dingen die tot ons komen. Het wordt tijd dat we echt onszelf mogen zijn, in onze ups en in onze downs. Tijd dat we onze verhalen en maniertjes over wie we zijn loslaten, elk verhaal is een verhaal van ons ego.

Als we ‘problemen’ als normaal gaan beschouwen en als kansen zien om te groeien, dan hoeven we niet te streven om 24-7 gelukkig te zijn. Dan leven we ONS leven op EIGEN WIJZE. Want in elke ervaring kunnen we iets uithalen om wijzer van te worden, soms is het een praktische les, soms is het een wijze les en soms is het een hele dure les.